Nieuws

Waar je aan dient te denken bij het inrichten van je bakkerijkeuken

Wanneer je van plan bent om een bakkerij op te starten of momenteel een bakkerij hebt, is het belangrijk om kritisch naar je bakkerijkeuken te kijken. Je wilt hier alle ruimte hebben om de lekkerste broden, gebakjes en koeken voor klanten te kunnen bereiden! Daarbij wil je er zeker van zijn, dat de kwaliteit van deze producten optimaal is. Reden genoeg om vooraf goed na te denken over de manier, waarop je de keuken van de bakkerij inricht. In dit artikel zetten we verschillende aandachtspunten voor je op een rijtje, die je hierbij kunnen helpen. Hoe zorg je voor voldoende ruimte? Kies je voor losse apparaten of een inbouwkeuken? Enzovoorts.

Tip: wanneer de bakkerijkeuken enigszins zichtbaar is vanuit de bakkerijwinkel, dan speelt ook de stijl van de keuken een rol. Je wilt immers voorkomen dat de keuken een rommelige uitstraling heeft, wat bezoekers af kan schrikken om iets te kopen! Vaak kiest men voor een moderne stijl in de keuken, die enigszins overloopt in de bakkerijwinkel.

Geschikte en kwalitatief goede bakkerijmachines

Voor de bereiding van broden, koeken en taarten heb je verschillende machines nodig. Daar komen de machines voor het snijden en verpakken van de broden nog bij! Het is belangrijk om in kwalitatief goede apparaten te investeren, om hier op termijn het meeste profijt van te hebben. Goedkoop is doorgaans duurkoop, op het gebied van bakkerijmachines! Niet alleen is het vervelend als een machine kort na de aankoop hiervan begint te haperen. Ook kan dit de kwaliteit van de producten binnen je bakkerijwinkel negatief beĆÆnvloeden. Dit maakt dat klanten voortaan wegblijven of een negatieve recensie op sociale media achterlaten. Iets wat je wilt voorkomen!

Mocht je twijfelen over geschikte bakkerijmachines, dan is het verstandig om je hierover te laten adviseren. Er zijn verschillende partijen die vrijblijvend advies geven over een machine, die past bij de producten die je aan wilt bieden. Hierbij speelt ook het aantal producten wat je dagelijks verkoopt een rol. Je wilt immers niet een onnodig grote machine in de keuken hebben staan.

Voldoende werkplekken om aan te werken

Een deel van de bereidingsprocessen in de bakkerijkeuken zullen met de hand worden gedaan. Zorg er daarom voor dat er voldoende werkruimte is voor de bakkers! Vaak kiest men hierbij voor grote roestvrijstalen werkbanken, waar men aan kan bakken.

Passende koelkast voor in de bakkerijkeuken

Naast het gebruik van de juiste bakkerijmachines, is het belangrijk om een grote koelkast of vrieskist te gebruiken. Je wilt immers voorkomen dat ingrediƫnten bederven! Daarbij zal het regelmatig voorkomen dat bijvoorbeeld beslag eerst gekoeld moet worden, alvorens dit verder kan worden gebruikt voor de bereiding van producten. Net als bij de aanschaf van bakkerijmachines, is het ook bij een koelkast belangrijk om op het formaat hiervan te letten. Een te grote koelkast gebruikt onnodig veel stroom, wat voor hoge maandlasten kan zorgen. Andersom zorgt een kleine of net passende koelkast voor het verhinderen van de groei van je bakkerijwinkel. Er zit immers een maximum aan het aantal producten wat je met een bepaald formaat koelkast kunt bereiden.

Kies om deze reden voor een middenweg: een koelkast die net iets groter is, dan hetgeen je nodig hebt in de bakkerijkeuken. Via deze website kun je een koelkast direct kopen, of eerst bekijken welke modellen momenteel populair zijn. Heb jij al een mooie koelkast op het oog?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *