Nieuws

3 tips bij het inrichten van je bakkerij

Ben jij de eigenaar van een bakkerij en zoek je naar mogelijkheden om deze op een leuke en inspiratievolle wijze in te richten? Lees in dat geval zeker verder! In dit artikel geven we verschillende tips, om van je bakkerij een toplocatie te maken. Niet alleen wil je hier de lekkerste broden en taarten kunnen bakken. Ook moet de bakkerij een plek zijn voor een kopje koffie voor je gasten, een praatje met de lokale bevolking, enzovoorts. Dit vergroot de kans immers, dat zij nog eens terugkeren! Met name oudere mensen zijn gevoelig voor de manier waarop je ze behandeld.

Wanneer je de tijd neemt voor ouderen en hen bijvoorbeeld een koekje aanbiedt om alvast eens te proeven, is de kans groot dat zij meer bij je bestellen. Daarbij vinden veel mensen het brood van een bakker lekkerder, dan dat uit de winkel! Het feit dat ze voor dit brood moeten omrijden, maakt dat niet iedereen naar de bakker gaat. Door gasten de ruimte te bieden om een kopje koffie te drinken in de bakkerij, wordt dit een uitje voor ze. In plaats van enkel snel wat boodschappen doen!

Tip 1: creëer een gezellig zitje in je bakkerij

Om gasten een kopje koffie en een verse koek aan te kunnen bieden, is het belangrijk om een gezellig zitje te creëren. Doe dit volledig in stijl van de bakkerij! Je kunt kiezen voor een hele moderne inrichting, maar ook voor een authentieke stijl. Vaak past juist die authentieke stijl erg goed bij een bakkerswinkel. Enigszins afhankelijk van de locatie van je bakkerij kun je voor een of meerdere zitjes in de winkel kiezen. Een te groot aantal zitjes is onverstandig! Dit neemt onnodig veel ruimte in beslag. Daarbij nodig het niet uit om hier te gaan zitten, als alle andere zitjes nog vrij zijn.

Wil je meer weten over het op een gezellige wijze inrichten van een zitje binnen je bakkerij? Bekijk de mogelijkheden eens op een website met meubels. Vaak wordt hier inspiratie gedeeld, over de manier waarop je bepaalde stijlen in je eigen interieur kunt verwerken.

Tip 2: de juiste bakkerijmachines voor in je bakkerij

Naast de mogelijkheid om gasten een kop koffie aan te bieden, wil je over voldoende machines beschikken om de broden snel te kunnen bakken. Daarbij moeten de broden van een hoge kwaliteit zijn, om vaste klanten niet teleur te stellen! Juist om deze reden is het verstandig om direct in goede bakkerijmachines te investeren. Een beperkte investering maakt, dat je hier op termijn hinder van kan ondervinden. Een machine kan bijvoorbeeld al snel gaan haperen, de broden kunnen steeds minder goed uit de machine komen, enzovoorts. Er zijn verschillende gespecialiseerde partijen, die machines voor bakkerijen aanbieden.

Tip 3: voeg accessoires aan de etalage van je bakkerij toe

Wanneer mensen nog niet weten welke heerlijke producten je in de bakkerij verkoopt, zal je deze aan moeten trekken. Dit doe je onder meer door reclames te plaatsen in de lokale krantjes, door advertenties op sociale media te plaatsen, enzovoorts. Ook de uitstraling van je winkel moet goed zijn! Zorg daarom voor een op een leuke manier ingerichte etalage, die uitnodigt om eens binnen te komen kijken. Dit doe je bijvoorbeeld door hier nepbroden of nepgebakjes te plaatsen. Het water moet voorbijgangers in de mond lopen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *