Nieuws

Op zoek naar een nieuwe dakbedekking?

U bent op zoek naar een nieuwe dakbedekking voor uw plat of licht hellend dak. Veel materialen zoals dakpannen en riet vallen dan al af. Dan blijven er niet heel veel materialen over behalve zink en EPDM. De meeste mensen zullen waarschijnlijk voor zink kiezen gezien zij hier wat bekender mee zijn. Echter heeft EPDM grote voordelen die u zou kunnen overwegen wanneer u een nieuwe dakbedekking zoekt.

Waarom kiezen voor Firestone EPDM dakbedekking?

Firestone Rubbergard heeft een unieke samenstelling van ingrediƫnten waardoor deze zeer elastisch word en meer dan 50 jaar mee gaat. Dit materiaal is bestand tegen extreme temperaturen, zowel laag als hoog. Het voordeel van de temperatuurbestendigheid is dat dit geen invloed heeft op wanneer het materiaal geplaatst word. Doordat het een elastisch materiaal is, is het makkelijk te plaatsen en kan EPDM naadloos en snel worden geplaatst. Het materiaal is tevens ook recyclebaar en scheurt niet. EPDM heeft weinig tot geen onderhoud nodig.

Afwerking voor uw plat dak.

Wanneer u een plat dak heeft word aangeraden om zinken afdekkappen te nemen indien u deze niet heeft. Deze beschermen uw dak tegen lekkages en zorgen tevens voor het wegwaaien van de dakbedekking. Wanneer u geen zinken afdekkappen heeft zal u na enige tijd merken dat er ruimte ontstaat tussen de isolatie van uw dak en de onder- en toplaag van de dakbedekking. Hierdoor gaat vuil en vocht zich ophopen in uw dak. Bij EPDM dakbedekking is het belangrijk dat u tijdens het afwerken van de details oplet om lekkage te voorkomen. Ook de randen moeten goed afgewerkt worden. Hier kunt u vormfolie voor gebruiken.

Zoekt u dakbedekking voor een plat dak?

Wanneer u op zoek bent naar dakbedekking voor uw plat dak is het dus belangrijk dat u verder kijkt dan het materiaal dat u allicht al kent. Sommige materialen hebben betere of meerdere voordelen dan degene die u kent. Onthoud altijd dat het er ook omdraait wat u voor ogen heeft. En kijk ook naar de doeleinde van het dak. Wilt u bijvoorbeeld een dakterras, een groendak of wilt u gewoon een dakbedekking?

Vragen of advies? Heeft u nog vragen of wilt u graag geadviseerd worden over welk materiaal voor uw plat dak het meest geschikt is? Ga dan naar een dakgroothandel bij u in de buurt. Hier kan een vakman u van voldoende en correcte informatie voorzien over verschillende materialen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *