Nieuws

Stoomketels in de voedingsmiddelenindustrie

U dacht misschien dat stoomketels ouderwets zijn? In tegendeel, er kan zoveel meer rendement behaald worden. Door het continu verbeteren van de techniek, zijn de huidige stoomketels energiezuinig en duurzaam.

De stoomketels van tegenwoordig worden ook wel stoomgeneratoren genoemd. Duurzaamheid kenmerkt deze stoomgeneratoren. Het rendement is namelijk aanzienlijk verhoogd, dit komt doordat de warmteoverdracht bij een generator op een kleiner oppervlak plaats vindt, hierdoor zijn de warmteverliezen erg verkleint. Ook kan de stoomgenerator met een kleiner vermogen draaien door het verhoogde rendement. Een stoomvoorraad is niet nodig, indien er de juiste capaciteit voor de stoomketel wordt gekozen.

Stoomgeneratoren, de sleutel tot succes

3 redenen waarom een stoomgenerator ideaal is voor de voedingsmiddelen industrie

  1. Duurzaamheid, de stoomketel is een compact geheel hierdoor vindt de warmteoverdracht op een kleiner oppervlak plaats. Dit zorgt ervoor dat het percentage warmteverlies flink omlaag gaat. Dit zorgt voor een besparing van 5-10% op het gasgebruik van de stoomketel.
  2. Uitstekend bedieningsgemak, doordat stoomgeneratoren bijna volledig geautomatiseerd kunnen worden, brengt dit een enorm gemak met zich mee. Het is zelfs mogelijk om de stoomprocessen via je telefoon te besturen en –monitoren.
  3. Hoge energie efficiëntie, volledige stoomproductie kan al worden bereikt binnen een maximum van 5 minuten nadat de machine koud is opgestart. Met een CERTUSS stroomgenerator kan een extreem hoge efficiëntie worden behaald van 98% door een 3-fold combustion air preheating systeem, dit zorgt ervoor dat vrijgekomen warmte kan worden gerecycled.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *